Hedlund Media TV bevakade under måndagen hade det godkänts en ansökan om allmän sammankomst där det skulle protesteras mot koranen. Arrangören meddelade också att de skulle skända koranen, bland annat genom att bränna den. Efter den ordinarie protesten dök det upp ytterligare en protestant.

På Mynttorget utanför riksdagshuset i centrala Stockholm genomfördes först en protest mot islam och koranen, något som Stockholmsnytt skrivit om tidigare. Webbtv-kanalen Hedlund Media TV sände direkt från den allmänna sammankomsten under dagen.

I drygt en timme pratade de båda deltagarna Salwan Momika och Salwan Najem om hur dålig koranen var, de spelade fotboll med boken och till slut tände Momika eld på boken under massiva protester vid Mynttorget. Det hela slutade med att flera av åskådarna sprang till papperskorgen och likt martyrer plockade upp delarna av den skändade boken och kramade och pussade på den, se slutet av tv-klippet.

Ytterligare en protest

Som om inte det var nog, direkt efter det att Momika och Najem avslutat sin sammankomst tog en transvestit över Mynttorget och startade sin protest mot islams hantering av HBTQ-personer och innehållet i koranen. Även den protesten fångades av Hedlund Media TV.

Transvestiten riktade även stark kritik mot de senaste regeringarnas flathet mot IS-krigare som kan återvända till Sverige utan att straffas.

Författare

Website | + posts