Upplev Claude Monets berömda målningar på ett helt nytt sätt på utställningen Imagine Monet på Artipelag i Stockholms skärgård.

Kliv in och låt dig omslutas av Claude Monets målningar projicerade på väggar och golv ackompanjerade av inspirerande musik i eventhallen Artboxen i Artipelag belägen i Stockholms skärgård.

Claude Monet född 1840 i Paris, är en av de främsta inom impressionismen. Han strävade efter att återge färgerna i naturen genom  grövre penseldrag och kontraster som gult och violett istället för svart och vitt. På många sätt påminner det om det nutida fotots konstruktion med punkter, men impressionisterna gav sig ut i naturen och strävade framför allt efter att återge liv, med motivet fångat i en rörelse.

Upplevelsen  på Artipelag tar cirka  60 minuter beroende på hur länge du vill uppleva de olika delarna. Vill du stanna längre går det utmärkt.
Insläppen sker var trettionde minut för att få en lagom tillströmning av åskådare  samtidigt.

Besöket startar i det pedagogiska rummet med texter och bilder som berättar om Monet´s värld, konstnärskap och teknik. Man fortsätter sedan in i den stora delen av hallen med den fantastiska upplevelsen av Monets konstverk med den klassiska ”Soleil Levant” från 1872, och avslutas med den berömda serien med näckrosor på både väggar, golv och skärmar med den inspirerande musiken till.

Upplevelsen passar hela familjen, men kanske bäst från 5 år och uppåt. Projektet är skapat av Annabelle Mauger och konsthistorikern Androula Michael.

Föreställningen pågår till och med 17 september 2023 på Artipelag, Artipelagstigen 1, 134 40 Gustavsberg
Biljetter till Imagine Monet kan du boka här.

Författare

+ posts