Zlatans fotbollskarriär är nu officiellt till ända. En karriär som innehållit många höjder
men även vissa djupa dalar. Kaxig som få men samtidigt någon
som med sin karisma kunde charma vem som helst.

Många anser honom vara ett geni medan andra håller honom som överskattad och inte räckte till när det väl gällde.  Klart är att Zlatan inte var som alla andra, någon som stod ut med sin fotbollsbegåvning och om inte den främsta i alla fall en av de främsta Sverige någonsin fått fram.

Zlatans karriär startade i Malmö FF i Sverige och tog honom därefter vidare till Ajax i Holland, Juventus, Inter och Milan i Italien, Barcelona i Spanien, PSG i Frankrike, Manchester United i England, Los Angeles Galaxy i USA innan den avslutades i Milan och Italien igen utöver det svenska landslaget. En karriär som präglats av genialitet, jubel, guldbollar, mål, framspelningar, vunna ligatitlar, inhemska cuptitlar samt europeiska titlar som Europa League (tidigare UEFA-cupen).
På ett mer negativt plan även bråk med lagkamrater, tränare, ett landslag många menar
bara kretsade kring honom, inte visade sig när matcherna verkligen gällde något och hur
Zlatan gäckades av att inte få vinna den största europeiska titeln av alla, Champions League.

Det finns många delar i Zlatans karriär men klart är att även om vissa ser honom som överskattad har det alltid funnits ett slags galet geni, ett geni som tagit Zlatan bortom fotbollen till det kommersiella. Nu efter karriärens slut får vi se vad framtiden har att utvisa,
ryktena har gått från att bli spelaragent, scout, sportchef till att få en roll inom landslaget. Stegen är många men klart är att det funnits få vattendelare som Zlatan Ibrahimovic, en spelare vars begåvning tagit honom längre än han någonsin kunnat ana.

Länk: https://www.vm-fotboll.se/zlatan-ibrahimovic/

Av: Philip Jansson

 

Författare

+ posts