Cirkus Brazil Jack, Sveriges äldsta turnerande cirkus sedan 124 år! Det startade 1899 med den 28-årige Carl Rhodin som tog sig artistnamnet Brazil Jack som en blinkning till William F Cody, också känd som Buffalo Bill. Brazil Jack brukade komma inridande på sin häst med den bredbrättade hatten på svaj, som den store hjälten. Han gjorde spännande nummer med lassotricks, prickskjutning och diligensöverfall, där han alltid gick segrande ur striden. Brazil Jack kunde verkligen konsten att trollbinda sin publik med både spänning och skoj.

Cirkusen på den tiden hade också många inslag med djur som gjorde konster och akrobatik. Men Cirkus Brazil Jack är en cirkus som helt har tagit bort inslagen med djur sedan 2018 och anpassat sig efter sin publiks önskemål. Kanske är det just därför de hållit sig levande under denna långa tid.

Cirkus Brazil Jack kommer turnera och uppträda på tolv olika platser under 2023, med början i Uppsala den 16 juni. Turnén avslutas sedan i Visby med sista uppträdandet den 30 juli.

Hela turnéplanen och möjligheter till biljettköp går att se här.

Författare

+ posts