I slutet av maj häktades tre män. Männen häktades misstänkta för inblandningen i ett mord som ägde run i Jakobsberg den 8 maj i år.

Det var den 8 maj som ett samtal kom till till polisens ledningscentral om höga smällar och smällarna lät som ett de kom från ett vapen.

Polisen åkte på larmet och på plats påträffade de en skottskadad man och mannen fördes till sjukhus med ambulans.

Den skottskadade mannen var i 20-årsåldern och han avled senare av sina skador och polisen påbörjade en förundersökning om mord.

På kvällen den 8 maj anhöll polisen en man misstänkt för inblandning i händelsen och sedan dess har polisen genomfört två till polisinsattser där de frihetsberövat två misstänkta förvare till misstänkta för inblandning i mordet på den 20-årige mannen.

Polisen skriver på sin hemsida att alla tre misstänkta är över 18 år och misstänkta på sannolika skäl för mord, anstiftan till försök tll mord, medhjälp, grovt vapenbrott och anstiftan till grovt vapenbrott.

Polisen skriver på sin hemsida att flera kommande åtal och rättegångar efter den senaste tidens våldsvåg kommer inom de närmaste månaderna.

Stockholms län har haft en våldsutveckling sedan juldagen 2022 och mordet i Jakobsberg är en av flera våldsdåd med kopplingar till kriminella nätverk.

Författare

Chefredaktör at X-media group | mattias.wahlin@gmail.com | Website | + posts

Framtidstroende Motalabo som flyttade till Stockholm vid millennieskiftet. Sedan dess arbetat som pedagog och på sidan av alltid på något sätt sysslat med redaktionellt arbete.