Polisen meddelades om ett misstänkt skarpt föremål som hittats i Tensta, nordvästra Stockholm, i samband med ett annat polisarbete.

Föremålet som först meddelades finnas i ett flerfamiljshus stämmer inte. Det fanns på en annan plats, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Två personer är gripna och de ska förhöras angående det här föremålet. Förundersökningen rubriceras som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Parallellt med detta larmades det om ett annat misstänkt farligt föremål i Järfälla. Strax före klockan 22 kom larm om det misstänkta föremålet, som fanns utomhus.

Det nationella bombskyddet har undersökt föremålet och det bedöms som skarpt. Vid tretiden i natt fanns ännu ingen misstänkt för detta. Förundersökning är inledd om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

I nuläget finns det inget som tyder på ett samband mellan de två händelserna. Men den fortsatta utredningen får visa om det är så eller inte. Nu utreds dock de båda händelserna separat.

Källa: misstänkta skarpa föremål

Författare

+ posts