En begbilsrapport har visat att begagnade bilar fortsätter att öka i pris, en rapport som Kvdbil har gjort.

Som alla har märkt, speciellt i plånboken, har allt blivit så mycket dyrare i vårt land, men begagnade bilar ökar i pris och under de första tre månaderna detta år har priserna ökat med 6,4 procent.

Daniel Odsberg, försäljningschef på kvdbil, säger att de som vill och tror att de kan fynda en begagnad bil i vår kommer att bli besviken. Han menar också att det är dyrare privatleasing och att nya bilar har blivit mer bortglömt av konsumenterna.

Allt fler personer vänder sig till andrahandsmarknaden när det gäller bilar, även exporten på bilar har ökat markant och under senaste året har 120 000 bilar exporterats.

Nu när det är tuffare tider, menar Daniel Odsberg, så håller man hårt i plånboken och reparerar bilen istället för att köpa en ny. Man byter bil om man bara måste ha en bil. Byter man bil med någon så är det till en nyare begagnad bil.

(Källa: Kvdbil)

 

Författare

Chefredaktör at X-media group | mattias.wahlin@gmail.com | Website | + posts

Framtidstroende Motalabo som flyttade till Stockholm vid millennieskiftet. Sedan dess arbetat som pedagog och på sidan av alltid på något sätt sysslat med redaktionellt arbete.