FINLAND. Under en presskonferens under onsdagen meddelade Finlands avgående statsminister Sanna Marin att hon även lämnar uppdraget som socialdemokratisk partiordförande. Enligt Marin handlar avgången inte om intern kritik utan om att det är hör till vanligheten att en  partiordförande väljer att avgå efter ett förlorat riksdagsval.

– Det har varit tunga år och jag upplever att jag nu har möjlighet att stiga åt sidan, sa Marin.

På samma pressträff sa Sanna Marin att hennes parti arbetar hårt för att bli en del av Petteri Opros nya högerregering. Ska socialdemokraterna utgöra en del av regeringsunderlaget menar Sanna Marin att en rad tvistefrågor först måste lösas. Partiet kommer exempelvis inte backa från sin partilinje i social- och utbildningsfrågor.

Källor

Svenska Yle. Sanna Marin avgår som SPD:s partiordförande.

Författare

+ posts

Jag är en journalistik- och statsvetarstudent vid Södertörns högskola med ett brinnande intresse för politik och samhällsfrågor.