MAT OCH DRYCK Chokladkulor är alltid goda och populära. Med själva utseendet kan vi bestämma om det är påskgodis, julgodis eller bara godis.

Här gör vi en grund på vit chocklad.

Bild av Carina från Pixabay

25 kulor på ca 50 minuter

  • 3/4 dl vispgrädde
  • 200 g vit chocklad
  • 100 g kokosflickor
  • 1 citron
  1. Värm grädden i en kastrul. Ta av kastrullen från värmen.
  2. Bryt chockladen i bitar och låt den smälta i grädden under omrörning.
  3. Rör ned kokosflickor och citronskal. Låt smeten kallna i rumstemperatur i ca 30 minuter.
  4. Forma smeten till 25 bollar.

Nu då…. Det här med utseende.

Påskbollar:
Vill du göra påskbollar? Blanda 50 gram kokos och 2 krm gul hushållsfärg i en bunke. Massera in färgen i kokosen med hjälp av en gaffel och rulla bollarna i detta för att förgylla påsken.

Jul bollar:
Smält även vanlig chocklad i en kastrul och doppa de vita chockladbollarna i detta låt stelna ännu en gång. och strö över strössel, spritsa med vit chocklad. Ja här kan bara fantasin sätta gränser.

Författare

Chefredaktör at X-media group | mattias.wahlin@gmail.com | Website | + posts

Framtidstroende Motalabo som flyttade till Stockholm vid millennieskiftet. Sedan dess arbetat som pedagog och på sidan av alltid på något sätt sysslat med redaktionellt arbete.