I helgen är det premiär för årets Allsvenskan. På söndag tar Hammarby emot Degerfors på Tele2 Arena. Polisen varnar för trafikstörningar med start runt 11 tiden. 

Inför söndagens match på Tele2 arena väntas ett stort antal supportrar samlas vid Medborgarplatsen för att gemensamt tåga bort mot arenan. Promenaden väntas gå längst Götgatan, över Skanstullsbron och in mot Arenaområdet.

Trafikavspärrningar kommer genomföras av polisen för att underlätta framkomligheten för supportrarna. Avspärrningarna gäller delar av Södermalm, Skanstullsbron, Johanneshovsbron, riksväg 73 i båda riktningarna och omkring Gullmarsplan.

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att genomföra trafikavspärrningarna så smidigt som möjligt. Bland annat kommer drönare att användas för att förebygga brott.

 

Övriga matcher som spelas under helgen är:

Djurgårdens IF – Brommapojkarna, Malmö FF – Kalmar FF, IFK Norrköping – Sirius, Halmstad BK – AIK och IFK Göteborg – IFK Värnamo.

Författare

+ posts

Jag är en journalistik- och statsvetarstudent vid Södertörns högskola med ett brinnande intresse för politik och samhällsfrågor.