STOCKHOLM. Djurgårdens IF tog under torsdagskvällen emot polska Lech Poznan i revanschmötet. 

Efter bortaförlusten i Poznan behövde Djurgården hämta upp ett 2–0 underläge under torsdagens möte i Europa Conference League. Flera ändringar gjordes inför matchen i Djurgårdens laguppställning, bland annat var Djurgårdens nyckelanfallare Victor Edvardsen avstängd efter det gula kortet som utdelades vid lagens första möte i Polen.

Djurgården inledde starkt med ett fullsatt Tele2 Arena i ryggen. Men i matchminut 44 utvisades Djurgårdens mittback Marcus Danielsson efter VAR-granskning vilket präglade resten av matchen. Första halvlek slutade 0–0.

Resten av matchen dominerades av det numerärt överlägsna Lech Poznan som gjorde matchens första mål i minut 77. Djurgården lyckades inte återhämta sig och skapade vare sig många eller farliga chanser. Istället utökade motståndarlaget ledningen med två snabba mål under matchens förlängningsminuter. Totalt delades åtta gula kort ut under vad som blev en känsloladdad drabbning. Matchen slutade 0–3 och Djurgårdens Europaturné var över.

Författare

+ posts

Jag är en journalistik- och statsvetarstudent vid Södertörns högskola med ett brinnande intresse för politik och samhällsfrågor.