TYRESÖ Genombrott i våldtäktsfall från 2016 tack vare DNA-träff.

Det var i oktober 2022 som det skedde en misstänkt våldtäkt i Tyresö utanför Stockholm. Våldtäkten ska ha skett i en svarttaxi.
Det är nu efter DNA-träffen som man kunde koppla ihop en gärningsman till en våldtäkten  som skedde 2016 samt en våldtäkt i november 2022

I oktober 2022 skedde en misstänkt våldtäkt i en svarttaxi i Tyresö utanför Stockholm. Efter en DNA-träff kunde man koppla gärningsmannen till en sju år gammal våldtäkt som skedde 2016 samt en våldtäkt i november 2022.

Det genomfördes ett förhör i samband med den första misstanken i ärendet från Tyresö. Då beslutade åklagaren att topsa och jämföra analyssvar från bråttsoffret.
Detta gav ett genombrott i ärendet från 2016 där man funnit sperma.
Där var det en ensam kvinna som hade åkt svarttaxi efter en utekväll. Utredningen här var stängd eftersom det inte fanns några spår efter gärningsmannen. Tills nu.
I ett uttalande från polisens hemsida säger Anders Forsberg, handläggare grova brott, polisområde Stockholm syd följande:
– Då fanns ett mobilnummer att gå på som ledde oss till misstänkt och efter förhör kunde vi DNA-topsa honom och då började bitarna falla på plats, inte bara i vårat ärende utan i flera.

Under utredningen nu från våldtäkten har polisen även kopplat in ett tredje fall. Det är en våldtäkt som ägde rum i november. Där ännu en kvinna åkt svarttaxi efter en utekväll. Chauffören stannade bilen i centrala Stockholm och våldtog kvinnan.

Anton Robéns, handläggare och utredare på grova brott, polisområde Stockholm syd säger i samma pressmeddelande:

– Tack vara att hon swishade den misstänkte för färden så lyckades vi koppla honom till målsägande. Vi inser även idag att vi har att göra med en serievåldtäktsman och vi fortsätter att söka efter fler målsägande. Tyvärr anmäler inte alla brottet, och därav kan mörkertalet vara stort.

Den misstänkta gärningsmannen är nu aktuell i tre ärenden. Ett från 2016, ett från oktober 2022 och ett från november 2022 och sitter numera häktad i väntan på dom.

Författare

Chefredaktör at X-media group | mattias.wahlin@gmail.com | Website | + posts

Framtidstroende Motalabo som flyttade till Stockholm vid millennieskiftet. Sedan dess arbetat som pedagog och på sidan av alltid på något sätt sysslat med redaktionellt arbete.