STOCKHOLM Polisen grep flera gärningsmän under helgen på Kungsholmen i Stockholm.

Flera personer greps under helgen efter att polisen fattat misstankar om alkoholförsäljning till ungdomar.

Polisen bedrev brottsförebyggande arbete som var kopplat till Fridhemsplan på Kungsholmen och la märke till flera unga flickor som gjorde snabba besök i entrén till en bostad.
Polisen pratade med de 15-åriga tjejerna och det visade sig att de köpt alkohol på adressen. Efter visst utredningsarbete fattades det beslut om att göra en husransakan i bostaden.
Där fann polisen över 100 liter starksprit, en större mängd narkotika, kontanter samt dyra märkeskläder. Gärningsmannen som till en början var misstänkt för brott mot alkohollagen greps på platsen och under vidare utredning kunde fler personer gripas.
De greps bland annat misstänkta för brott mot alkohollagen och narkotikabrott  skriver polisen på sin hemsida.
Vidare skriver polisen följande:

”På sociala medier”

– Vi känner till att ungdomar ofta erbjuds köpa både narkotika och alkohol via olika sociala medier. Försäljningen är troligtvis omfattande via olika appar, säger Ola Åkesson, kommunpolis på Kungsholmen i Stockholm.

Eftersom den här typen av försäljning ofta är svår att komma åt är det är viktigt att medborgarna hjälper till genom att lämna tips till polisen – vilka som säljer alkohol och narkotika på nätet och hur denna försäljning går till.

Greps på bar gärning

– Här lyckades polispersonal observera hur försäljningen skedde mer eller mindre mitt framför dem, gärningsmannen greps på bar gärning och försäljningen kunde stoppas. Det är mycket glädjande att vi lyckats få bort en stor mängd alkohol och narkotika från gatan som troligen hade hamnat hos olika ungdomar i Stockholmsområdet, säger Ola Åkesson.

Vill du tipsa polisen om liknande brott gör du det via polisen.se alternativt ringa 112 om det är pågående brott.

För mer information om ärendet, kontakta Ola Åkesson, kommunpolis på lokalpolisområde Norrmalm på 070-860 1095.

MISSA INTE

Författare

Chefredaktör at X-media group | mattias.wahlin@gmail.com | Website | + posts

Framtidstroende Motalabo som flyttade till Stockholm vid millennieskiftet. Sedan dess arbetat som pedagog och på sidan av alltid på något sätt sysslat med redaktionellt arbete.