Den här charmiga feelgood romanen har bland annat hyllats i skådespelerskan Reese Witherspoons bokklubb och nu ska boken bli film där Witherspoon själv kommer spela huvudrollen.

För er som har läst och gillat Eleonor Olipant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman så kommer ni älska Kaktus och huvudpersonen Susan Green. Liksom Eleonor tänker Susan att en kvinna bäst reder sig själv och att förutsägbarhet är nyckeln till all framgång i livet.

Kontroll och oklanderlighet är fyrtiofemåriga Susans ledord genom alla situationer och har varit så i hela hennes liv – hittills. Så plötsligt går hennes mor oväntat bort, hon måste träffa sin bror Edward som hon helst inte har någon som helst kontakt med, och hon ställs dessutom samtidigt inför det faktum att hon är gravid. Den kontrollerade världen som Susan lyckats bygga upp rasar allt mer samman.

Från oväntat håll får hon stöd av broderns omtänksamma vän Rob. Frågan är bara om Susan kommer våga lita på honom, våga släppa taget och låta kärleken både till sig själv och en annan människa komma in i sitt liv?

Haywood använder sig av ett alldeles särskilt dråpligt och humoristiskt språk som genomsyrar hela romanen och gör att huvudpersonen Susan framstår oerhört mänsklig.

Utgivningsdatum; 2021

Utgivare; HarperCollins Nordic

Kaktus är den brittiska författarinnan Sarah Haywoods debutroman. Hon har utbildning inom juridik och har bland annat arbetat som advokat.

Författare

+ posts

Göteborgare med stort samhällsengagemang som också brinner för litteratur och skrivande. Arbetat länge inom civilsamhället både i Sverige och utomlands. Pluggar nu skrivande på heltid på Österlens Folkhögskola.