EKONOMI Nu mera är det vanligare att se en elbil ute på våra avlånga vägar runt om i Sverige. Men är det billigare att köra med en elbil? Eller är det billigare att köra med en bensin- eller dieselbil? Teknikens Värld har räknat ut på det totalkostnaderna.

Elpriserna varierar på vart i landet man bor och vad man har för elavtal samt när på dygnet man laddar sin elbil.

De räknade på att man kör cirka 2 000 mil per år och i just den milkostnaden så ingår värdeminskning, kapitalkostnad, service och underhåll, försäkring, fordonsskatt och bränsle-/ elkostnad.

I deras formel har de satt 1,5 kronor per kilowattimme, men det varierar på var man bor och vad för avtal man har. I Mellansverige tar Eon 2,91 kronor per kilowattimme för ettårsavtal, men då måste man lägga på en krona för nätavgiften, alltså nästan 4 kronor. Norra Sverige är kostnaden 1 krona lägre.

Har man nyligen bundet ett fast avtal i dyrare området i södra Sverige så kan det vara billigare med en bensindriven bil, per mil.

  • Dieseldriven Audi A4 40TDI har en milkostnad på 65,13 kronor per mil.
  • Bensindriven Volvo V60 B4, billigaste framhjulsdrivna, kostar 62,03 kronor per mil.
  • Elbilen Kia EV6, utan inköpsbonus, 56,14 kronor per mil.

Då har man räknat med att bensin kostar över 19 kronor och diesel kostar 21 kronor samt att elpriset är på 1,5 kilowattimme.

Tecknar man ett flexibelt elavtal och laddar på nätterna för 1,5 kronor så är elbilsägare en helt klart vinnare ekonomiskt sett. 

Laddhybrider påverkas också av elpriserna och dess höjning.

Här kan ni läsa mer om elpriserna just nu på Eon.

(Källa: Dagens Nyheter)

Författare

Website | + posts