På fredagar framöver tas de finska flaggorna fram på Frivilligcentralen i Nykvarn. Då blir det premiär för finska fredagar i caféet!

Varje fredag framöver bjuder Frivilligcentralen in Nykvarnsbor med finska rötter till caféet

  • Det finns gott om Sverigefinnar i Nykvarn men inte någon naturlig samlingspunkt för dem. Vi vill med våra finska fredagar ge finländare en chans att träffas och umgås under enklare former, säger Sandra Kuismanen, anställd som samordnare på frivilligcentralen. Meningen är att man ska kunna prata lite finska, ta en fika samt umgås en liten stund.

Frivilligcentralen är en träffpunkt för föreningar och människor i alla åldrar som drivs med stöd från kommunen. I huset kan besökarna fika, läsa tidningar och medverka i olika aktiviteter, till exempel sittgympa, rummikub, akvarellmålning, bingo eller cittraspel.

Sandra är själv finsktalande, liksom en av de cafévärdar som brukar hjälpa till i Frivilligcentralens café. Hon hoppas få använda sitt modersmål lite mer framöver.

– Det skulle vara jätteroligt att få träffa fler av de finländare som bor i Nykvarn. Vi sätter fram flaggorna på bordet, serverar finskt fikabröd och ser fram emot finska möten och samtal bland människor!

Frivilligcentralen ligger på Gammeltorpsvägen 3B, bredvid restaurang Terrassen. Finska caféet är öppet fredagar kl. 10–12 från och med den 20 januari.

Källa:Nykvarns hemsida

Författare

+ posts

Skribent på Stockholmsnytt.se
catrine.hansson@xmedia.se