Vet du hur alla hjärtans dag uppkom?

Dels är det Helgonet st Valentine som gett upphov till denna annalkande och speciella dag, Enligt en gammal legend tjänade Valentine som präst i ROM. När den dåvarande påven förbjöd alla ogifta män att gifta sig, fortsatte Valentine att viga förälskade par.När påven kom på honom dömdes han till döden…Därmed blev han en martyr för allaa förälskade par. Även den grekiska guden Amor ärväldigt vanligt förekommande i sägenberättelser kring alla hjärtans dag. Den bevingade Amor sägs vara son till Kärleksgudinnan Afrodite och Kärleksguden Eros. Med sin lilla pilbåge sköt han pilar i hjärtan och de som träffades blev förälskade… Oavsett om man enbart ser det som gulliga historier eller om det ligger en viss sanning bakom mytologiernas är den 14 februari ett utmärkt tillfälle att bjuda din andra hälft på något mysigt! Det kan vara ett bad, godis, doftljus, eller en middag eller ett kortspel eller något helt annat! På Presenter på nätet. Fixa presenter snabbt & tryggt! | Bluebox hittar du ett brett spann utav presenter till din älskling. Och är du singel, varför inte köpa något fint till dig själv? Trevlig alla hjärtans dag!!

Författare

+ posts

Skribent på Stockholmsnytt.se
catrine.hansson@xmedia.se