Sponsrad artikel: Jorden behöver oss mer än någonsin nu

Klimathotet är ett faktum, redan då det började diskuteras på allvar i medierna för omkring 20år sedan var oron stor. I mitten av 2010-talet påbörjade den unga eleven Greta Thunberg sina numera klassiska klimatstrejk, som spred sig via sociala medier och till andra delar av världen som en löpeld…Hon blev lite av en ikon för den unga generationens oro för klimatet.

Och det är inte konstigt, jordens medeltemperatur har höjts med flera grader de senaste decennierna. Industrisamhällets påverkan på mämnnsikor, djur, natur och klimat är uppenbar. Fortfarande nu, är 2023, vill ingen högt uppsatt ledare ta ansvar för vad som håller på att hända med vår jord. Det behövs handling, mer än fina jord och långt bortsatta löften.

Vad kan då hända med vår jord, om vi inte tar ansvar i tid? Glaciärerna smälter, det leder till ökad havsnivå och den geologiska balansen hotas. Djur och människors liv hotas. De varma platserna på jorden blir obeboeliga och risken för katastrofer, översvämningar och extrem torka /extrema väder som inte går att förutse ökar rejält.

Med denna smarta sida som vi länkar till nedan, kan du räkna ut din klimatpåverkan. Gör en insats för miljön, dig själv och dina medmänniskor.

Författare

+ posts

Skribent på Stockholmsnytt.se
catrine.hansson@xmedia.se