KALLA FALL Den 31 Januari 2015 var 30-åriga Ashkan Moayed Abedi på köpcentret Mobilia, i Malmö. Klockan 17.45 befann han sig på restaurang GoGo Grill & Green för att köpa mat.

Två män kom in i restaurangen och avslossade flera skott mot honom. Ashkan flyr ut, jagad av männen. På Mobilias parkering skjuts han med flera skott och avlider.

Ashkan Moayed Abedi tillhörde Malmös undre värld. Han var dömd till 4,5 års fängelse för sprängdådet mot chefsåklagare Barbro Jönssons bostad, i Trollhättan, 2007. Vid attentatet tillhörde Ashkan det kriminella gänget Brödraskapet, och han var också med i den så kallade K-falangen, som är en av de kriminella grupperingarna i Malmö.

Gängkriget i Malmö har pågått under många år. Åtskilliga skottlossningar, överfall, bomber, mord och många skadade. Nu behövs allmänhetens hjälp för att lösa mordet på Ashkan Moayed Abedi. Har du information kontakta polisen!
E-post: kalla.fall-region.syd@polisen.se
Tipsformulär: Tips till polisen via webbformulär 
Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Syd.

LÄS ÄVEN:
Kina och Ryssland vill vara vänner – Varför?

Image by nali_wike from Pixabay

Rysslands krig i Ukraina sätter relationen mellan Kina och Ryssland på prov. Men båda länderna har flera skäl till att hålla ihop. Läs mer

Författare

+ posts