Titanic kom på filmduken 1997 och många har tittare har kritiserat om scenen där Jack dog. Många säger att han skulle ha fått plats på dörren där Rose ligger på mage mitt i den kyliga Atlanten då skeppet sjönk. James Cameron har gjort en ny studie som visar att Jack var tvungen att dö.

25 år har gått sedan filmen “Titanic” kom och många som har sett filmen har ifrågasatt om scenen där Jack Dawson frös ihjäl ute på Atlanten, fanns det verkligen ingen plats för honom på dörren? Kunde inte Rose flytta lite på sig så han kunde komma upp? Frågorna är många och nu har James Cameron, regissör för filmen, gjort en vetenskaplig analys om detta med hjälp av stuntpersoner.

Leonardo DiCaprio, 48 år, och Kate Winslet, 47 år, spelade Jack och Rose i filmen som då blir kära i varandra trots deras olikheter inom livet, men Rose var redan förlovad men föll för Jack och hans personlighet som Rose saknade.

Toronto Sun har rapporterat att James har blivit så trött på alla diskussioner under alla år och hävdar att det var nödvändigt att Jack dog och detta skulle han bevisa för oss som har dessa funderingar.

James säger till Toronto Sun:

Vi har gjort en grundlig vetenskaplig analys med en hypotermiexpert som återskapade dörren från filmen. Vi tog två stuntpersoner med samma kroppsmassa som Kate och Leo och satte sensorer överallt på dem och i dem, och vi la dem i isvatten och vi testade i fall de kunde ha överlevt med några olika metoder, och svaret var att det inte fanns en chans att de båda kunde ha överlevt. Bara en kunde överleva, säger James Cameron.

Han ångrar inte heller att Jack dog och förklarar att han behövde dö och att det är en kärlek och uppoffring samt moral.

(Källa: Aftonbladet)

Författare

Website | + posts