DAGSNYTT Under söndagskvällen avslutades “Musikhjälpen” på Kungstorget i Göteborg, efter 144 timmars sändning i P3 och SVT Play. Publiken skapade tillsammans 849 928 engagemang, vilket gav över 54,5 miljoner kronor till insamlingen för temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”, meddelar Sveriges Radio i ett pressmeddelande. Resultatet är det näst högsta sedan Musikhjälpen startade.

Simon Rosenqvist, projektledare på Sveriges Radio, säger att Musikhjälpen-publiken “återigen visat att vi kan skapa något stort tillsammans när alla bidrar med det man kan”.

– Vi har sett människor engagera sig från norr till söder, genom allt från löpning i lussebulledräkt till husdjursbössor och låtönskningar. Värmen och engagemanget som vi känt den här veckan kan vi leva på länge – och det bästa är att det gör skillnad för barn på flykt från krig, säger han.

Författare

Website | + posts