KALLA FALL Det 21 år gamla mordet på Sture Axelsson har plockats upp av polisens kalla fall-grupp. Nu vänder man sig till allmänheten för tips och hjälp.

Sture Axelsson var en lätt dement, 83-årig man som levde ensam i sin lägenhet i Hässleholm, Skåne. Sture hittades på morgonen den 6 december 2000 när hemtjänstpersonal kom till hans hem för att ge honom hans dagliga insulinspruta.

Vid 23-tiden, kvällen den 5 december, såg en granne Sture röra sig i sitt kök. 

-Gärningsmännen, förmodligen två personer, kom till mannen mellan 23 och 07.25 på onsdagsmorgonen. Allt tyder på att han själv släppt in dem, säger spaningsledaren Tony Pallon vid länskriminalen.

Sture hittades bunden på golvet innanför dörren och i lägenheten rådde stor oordning – han hade också utsatts för kraftigt yttre våld. En av Stures grannar har berättat för Aftonbladet att det var oväsen i huset på natten men att det alltid brukar vara lite liv där så det var inget som grannen lade någon större vikt vid. På morgonen upptäckte grannen att Stures fönster var förtäckta, som att någon försökt förhindra insyn i lägenheten.

Sture Axelsson bodde vid tiden för mordet i en lägenhet på Göingegatan 11 i Hässleholm. Foto: Google street view

För en av sina systrar berättade Sture Axelsson att han fick besök av en lång man och en kort kvinna med skandinaviskt utseende 1-1,5 månad tidigare.

– Han gav dem en mindre summa pengar, men systern förmanade honom att inte släppa in dem igen, säger Tony Pallon.

Har du information eller tips om vad som kan ha hänt i samband med mordet på Sture Axelsson i Hässleholm i december 2000? Om du själv har gjort iakttagelser eller fått information på annat sätt, kontakta polisen.

E-post: kalla.fall-region.syd@polisen.se
Tipsformulär: Tips till polisen via webbformulär
Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Syd.

Photo by Phoebe T on Unsplash

Missa inte alla våra KALLA FALL 

Författare

+ posts