SVERIGE/SALA En pojke i tonårsåldern har anhållits misstänkt för mordförsök efter ett angrepp med tillhygge på en skola i Sala.Det var på måndagsförmiddagen som polis larmades till en skola i Sala med anledning av ett grovt våldsbrott. En tonårspojke har skadats allvarligt efter att en annan pojke i tonårsåldern angripit med ett tillhygge.

När polisen anlände till platsen anträffade man en svårt skadad pojke i tonårsåldern. Han förs med ambulans till sjukhus för vidare vård. Brottsrubriceringen är försök till mord.

En stor polisiär resurs har arbetat på platsen och det har lett fram till att en misstänkt pojke i tonårsåldern identifierats och gripits. Polisen har vidtagit en rad initiala förundersökningsåtgärder, bland annat teknisk undersökning och förhör.

Senare under eftermiddagen meddelade Polisen att den brottsutredande insatsen fortsätter med ett stort antal åtgärder. Man skriver också att förhör har genomförts med den misstänkte tonårspojken, och att brottsrubriceringen, försök till mord, inte har förändrats i samband med att lägesbilden över händelsen har förbättrats.

Förhöjd närvaro

Det som framkommit i förhör med den misstänkte pojken har presenterats för en åklagare som därefter tagit beslut om att anhålla honom.

Såhär skriver Polisen på sin hemsida:

“Polisen kommer har en förhöjd närvaro på olika platser. Detta sker i ett nära samarbete med Sala kommun. Framförallt ska poliserna kunna besvara de frågor som uppstår i lokalsamhället efter sådan händelse som inträffat. Den förhöjda närvaron ska bestå till fredag”.

Författare

Website | + posts