-4 grader, klarblå himmel och vansinnigt vackra omgivningar.  Jag var just hemkommen tillsammans med rosiga kinder och lite småfrusna fötter efter att ha pulsat fram på långpromenad med hunden. Efter lite ryddande bland kryddor och kastruller stod snart ett glas med rykande varm eggnog på bordet!

Eggnog är en varm variant av äggtoddy som går att variera i det oändliga! Avnjut den som den är eller spetsa den med exempelvis rom, konjak, calvados eller punsch. Receptet avser en portion. Är man många så funkar det förstås finfint att vispa ihop äggsmeten i en bunke, vispa ner varm mjölk och sedan hälla upp i glas.

 

Ingredienser till 1 glas:

1 äggula
2 msk strösocker
2 dl mjölk
(ev. 3 cl. rom eller annan lämplig spritdryck)

 

Gör som så:

  • Vispa äggula och socker vitt och pösigt i ett tåligt glas.
  • Tillsätt ev. spritdryck.
  • Värm mjölken.
  • Vispa försiktigt ner mjölken i glaset.
  • Tillsätt ev. smaksättning såsom kanel, kardemumma, kakao eller malen muskot.
  • Stoppa i ett sugrör och njut!

Författare

+ posts