Den 25 december är det premiär för Beck-dödsfällan, på C More.I huvudrollen ser vi den unge Polisaspiranten Vilhelm (Valter Skarsgård) som är ute på sin första praktik.

Efter en vild ungdomsfest i ett villaområde utanför Stockholm hittar Vilhelm en ung kille på 17 år död. Detta blir en väldigt traumatisk händelse för Vilhelm. Alex (Jennie Silfverhjelm), som är hans mentor, axlar en tung roll i att vägleda men även hålla tillbaka den unge Vilhelm  i den kommande utredningen.

– Det känns som att Beck är på väg att gå in i en ny era. Våra karaktärer oh själva handlingen att tillspetsats och slipats till sitt yttersta, berättar Jennie Silfverhjelm.

– Med ett tungt namn som Valter Skarsgård i filmerna tror jag att ännu fler kommer lockas till att se filmerna fortsätter hon.

I Beck dödsfällan så är Vilhelm Beck, polisaspirant och han är ute på sin första praktik i verkliga livet. Han och hans handledare Trine (Maria Sundbom Lörelius) blir kallade till ett inbrott.

Väl på brottsplatsen så upptäcker Vilhelm, som tidigare nämnts en död 17-årig pojke. Uppdraget går med en gång vidare till Beckgruppen…

Vilhelm blir väldigt påverkad av hela situationen. Han vill bidra i utredningen mer än vad hans handledare säger ja till, detta leder i sin tur till oanade konsekvenser….

Den döde pojkens pappa är förkrossad och har ingen blekaste aning om vad hans son kan ha varit inblandad i.

Vilhelms morfar Martin Beck (Peter Haber) vill lägga sig i Vilhelms aspiranttid men Vilhelm ber honom ta ett steg tillbaka…

– I denna nya säsongen av Beck utsätts de för både yttre och inre utmaningar. Vart går egentligen gränsen för en polis emotionella engagemang? Och vad händer när en persons moraliska kompass kollapsar och känslorna tar över? Säger Nina Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4 och C More.

Författare

+ posts

Skribent på Stockholmsnytt.se
catrine.hansson@xmedia.se