De flesta av oss tycker att det är trevligt med besök. Många gånger städar vi och fixar innan gästerna kommer för att visa upp våra hem.

Tips på saker gäster lägger märke till i ditt hem:

 

1. Doften i hemmet 

Gäster uppmärksammar doften i ditt hem. Ett tips är att låta en god gryta stå på spisen och puttra.

Att hålla hemmet städat och vädra är naturligtvis en god ide för att behålla en harminisk doft i hemmet. tänk däremot på att om du storstädar och använder en massa rengöringsmedel innan gästerna kommer så känner de att du precis har städat och ditt hems naturliga doft inte gör sig rättvisa.

En vacker och trivsam ledlampa som samtidigt pryder en hylla och ger ifrån sig en behaglig doft och fräschar upp luften passar hemmet av flera skäl.

Ledlampa, miniluftfuktare och doftspridare Dark Walnut InnovaGoods 379 kr inkl frakt.

 

2. Kuddarna berättar mer än vad du tror

Puffa till och lägg kuddarna i soffan tillrätta. Men det viktigaste av allt är såklart att de är helt rena. En stökig soffa är inte inbjudande för gästerna.

Ska din gäst sova över så ska du naturligtvis bädda rent och erbjuda två kuddar.

Mysigt fodral med vackert och stilrent tryck som passar alla soffstilar.

Drago Devota & Lomba för 199 kr (inkl frakt)

 

3. Tänk på borden

Smuts, avtryck och saker. Det är alla bords standard. Ta bort kaffemuggen, tidningarna och eventuella leksaker och torka av bordet.

Ett avplockat och torkat bord ger hela rummet en bättre känsla.

En ren duk på kökbordet förmedlar en refaren och hembonad känsla.

Bordslinneset DKD Home Decor Tropiskt 270 kr (inkl frakt)

 

4. Första intrycket

Det första man möter är hallen och det är här det första intrycket kommer. Plocka undan skor som ligger överallt och häng saker snyggt och ge plats till dina gäster. Damsug!

En stol, pall eller annan trevlig möber att sätta sig på när man tar på eller av skona är en trevlig gest.

Många har en trång hall men en trevlig tavla, spegel eller möbel med något fint är alltid en trevlig entre.

Även en välkomnande och praktisk belysning i hallen är viktig. Dels för att tydligt se var man ska hänga av sig eller för att packa upp eller ned eventuella saker man har med sig. Det är även viktigt att kunna se varandra ordentligt när man hälsar välkommen.

Taklampa Corep Metall Svart matt 40 W  869 kr (inkl frakt)

 

5. Riskera inte! Badrummet!

Att byta till rena handdukar i badrummet är för gästen som pricken över i. Gästen känner att du tänk på honom eller henne. Och fyll på toelettpapper så finns det inga chanser att gästen ser dig som en slarver.

 

6. Badrum och hygien

Badrummets hygien är viktigt. Är ditt badrum smutsigt ser dina gäster dig som ohygienisk. Lägg lite extra krut på att få det rent och snyggt.

Ett komplett och mångsidigt 4-i-1 multifunktionellt rengöringsset med en originell och modern design som underlättar en effektiv rengöring på ett bekvämare och snabbare sätt, vilket sparar både tid och ansträngning. 549 kr (inkl frakt)

 

7. Din belysning

Väl valda ljuskällor i ett hem är viktigt. Du ska ha direkta och indirekta ljuskällor. Med rätt punktbelysning kan du lyfta övrig inredning.

Bra belysning lägger gäster märke till.

 

 

8. Växter

Vackert och hemtrevligt. Det är husligt och hemtrevligt med gröna växter och blommor. Ett hem lyfter genast med hjälp av en bukett blommor på bordet.

Se över dina växter och nyp bort eventuellt döda blad och vattna så växterna lyfter sig.

 

9. Gäster utan oväntade överraskningar

Se till att informera gästerna. Ska dina gäster övernatta bör du se till att de vet vart kaffet och filtren finns ifall de vaknar före dig på morgonen.

Se till att gäster känner till eventuella konstigheter som till exempel låset till badrummet kärvar eller liknande.

Författare

Chefredaktör at X-media group | mattias.wahlin@gmail.com | Website | + posts

Framtidstroende Motalabo som flyttade till Stockholm vid millennieskiftet. Sedan dess arbetat som pedagog och på sidan av alltid på något sätt sysslat med redaktionellt arbete.